dilluns, 7 de juny del 2010

COPA CATALANA A PEGUERA

Espectacular jornada la viscuda ahir a Peguera en motiu de la 3ª prova de la Copa Catalana 2010 de curses d´orientació a peu, i alhora, Campionat de Catalunya d´Ultrallarga. En uns paratges inmillorables, al peu del massís dels Rasos de Peguera, el BO (Badalona Orientació) ens va preparar uns circuits molt exigents però molt espectaculars i bonics.

Els dos representants PIRI-O: Laura i Pere

La matinal començava amb llamps i trons a 1600 metres. El cel estava molt negre i tot feia presagiar un diumenge complicat. Però a mesura que s´apropava l´hora d´inici el cel es va anar obrint fins a gaudir d´un dia espectacular per l´orientació. La metereologia ens va respectar fins l´entrega de premis i el dia va acabar com va començar, negre i plujós.

A les 9.45 es donava la sortida a la Ultrallarga en categoria masculina. Uns 25 valents afrontaven les 30 fites, els 900 metres de desnivell i els 13km de cursa. Després de 2 hores, els més joves ocupaven les places de privilegi en el pòdium (Serrallonga, Serrallonga i Bedós).

Minuts més tard es donava la sortida a la categoria femenina. Unes 10 noies a la línia de sortida amb victòria final per B.Meseguer, seguida de C. Rotxes i G.Arnó

A partir de les 10 es donava la sortida a la Copa Catalana.
En primer lloc va sortir la Laura que debutava a la categoria D21B després d´haver corregut 4 curses de INIADULTS. L´objectiu inicial el va assolir que era acabar la cursa trobant totes les fites, tot i que alguna, per mala orientació del mapa, li va costar força temps de trobar. Ara les fites ja no es troben tan fàcilment, ara cal traçar rumbs, sortir dels camins, .... Mica en mica. Finalment va quedar en 28ª posició femenina.

La Laura en el moment de la sortida

Una hora més tard sortia jo. Inicialment havia de córrer la ULTRALLARGA però una lesió arrossegada al llarg de tota la setmana em va fer posar seny (més ben dit, me´l va fer posar la Laura) i finalment vaig córrer H45 (menys kilometres, desnivell i fites). Vaig sortir fort, amb gran precisió a la majoria de fites però a manca de dues una pèrdua de concentració em va fer passar de llarg i em va costar força temps recuperar la posició en el mapa. Això, afegit a la gran qualitat dels rivals va fer que creues la línia d´arribada en posició (segon de la copa catalana) per darrera del rus Vasily (Encarregat de fer mapes d´orientació, 1er i que ens va repassar a tots a més de sortir amb retard) i de´n Joan Sanchez de l´Aligots.

Pòdium H45: Pere, Vasily (un crack) i Joan Sanchez

Diumenge, veient en Vasily, vaig veure que encara tenim molt marge de millora.

Ara, la pròxima cursa és el dia 19 de Juny a Artés (al costat de Manresa) on es celebra una duatló d´orientació (cursa a peu + btt + cursa a peu). T´animes?