dilluns, 31 de maig del 2010

CAMPIONATS DE CATALUNYA PER RELLEUS

Ahir diumenge a la població de Vallgorguina, al peu del Parc Natural del Corredor, prop de 350 orientadors es van donar cita per disputar el Campionat de Catalunya d´Orientació a peu per relleus. Entre tots ells, tres PIRI-O (Jaume, Eduard i Pere) debutaven en aquesta modalitat en la categoria de veterans masculí (majors de 35 anys).


Magnificament organitzada pel club Grions Orientació Xtrem es donava puntualment la sortida a les 10. El primer rellevista del PIRI vaig ser jo, el Pere. Per davant 19 fites i sortida en massa de tots els corredors de totes les categories (més d´un centenar). Sortida estreta, cosa que dificultava córrer i mirar el mapa. Mica en mica el grup es va estirant i dispersant (cada orientador fa un circuit diferent). Em vaig trobar molt bé físicament i pocs errors d´orientació van fer que donés el relleu al Jaume en 4ª posició a menys d´un miut del primer.






Després de 36´35" el Jaume iniciava el segon relleu en un circuit similar (en quan a nombre de fites, desnivell, distància i dificultat tècnica) amb la presió del bon lloc ocupat fins aquell moment per l´equip. L´objectiu era no arriscar, assegurar-se de pinçar totes les fites (varios equips varen ser desqualificats per aquest motiu) i veure que passava. Després d´un parell d´errors en la orientació, el Jaume arribava en 9ª posició a la meta amb un temps de 54´00" i donava el relleu a l´Eduard. La classificació general havia donat un tomb i alguns equips s´havien enfonsat mentre d´altres recuperaven força posicions (l´ordre dels tres rellevistes dins l´equip l´establia cada equip en funció de la seva tàctica de carrera).



Finalment en tercer lloc arrenca l´Eduard (el menys experimentat dels tres) amb l´objectiu d´assegurar una bona classificació (sin prisa, però sin pausa). Complint explèndidament amb l´objectiu, finalment creua la línia de meta després de 1h15´en 12ª posició.


Magnifica actuació del PIRI-O en una competició de 25 equips veterans i més tenint en compte la poca experiència d´alguns dels nostres orientadors, però sobretot veient el nivell dels equips rivals. L´any vinent hi tornarem per donar més guerra.
I la setmana vinent, segueix la COPA CATALANA amb la cursa organitzada pel BADALONA ORIENTACIÓ a Peguera. De moment ja s´hi han inscrit dos PIRI-O (Laura i Pere). T´animes? Us en mantindrem informats.

3 comentaris:

  1. Realment supereu qualsevol expectativa!
    felicitats!

    ResponElimina
  2. Moltes Felicitats!!!!

    Et trucaré Pere, que sempre llegeixo les teves cròniques i ho trobo molt xulo.

    Ens veiem,

    Sol

    ResponElimina
  3. Felicitats!

    Pere, en base a quins criteris vau decdir aquest ordre?
    Coneixen-te segur que hi ha una raó!!

    ResponElimina