dimarts, 2 de març del 2010

ORIENTACIÓ A LA NEU

Aquest passat cap de setmana es va celebrar a l´estació d´esquí de fons d´Aransa dues proves que feia molts anys que no es celebraven a Catalunya, una cursa d´esquí-orientació i una cursa de raquetes-orientació.
Magnificament organitzat pel COC (Club Orientació Catalunya), sobretot en Marc Ràfols, uns 25 esquiadors es van presentar a la línia de sortida per disputar dues curses d´esquí de fons amb orientació. Una de més curta d´iniciació, i la llarga purament competitiva. És en aquesta segona cursa on el nostre PIRI-O Pere va fer acte de presència en la categoria veterans enfrontant-se a 5 rivals. Per davant un circuit llarg i molt dur, tant per l´estat de la neu (va ploure durant gran part de la prova), l´estat dels esquís (fa cinc anys que estaven guardats a l´armari sense encerar o parafinar) i el meu estat físic (ultimament entrenem ben poc). Després d´un primer tram linial de 5 fites i d´haver pujat al Mirador i part de Pollineres, canvi de mapa per afrontar 14 fites més en modalitat score (elecció lliure de la ruta) pujant novament quasi fins dalt del Mirador. Tot i així gran victòria del Pere amb 2 hores i 2 minuts, aconseguint així la segona victòria PIRI-O consecutiva de la temporada.


Toni Camacho i Pere Bossa ocupant els dos primers llocs veterans en esqui-o.
.
Diumenge, amb millor climatologia, prop d´una sexentena d´orientadors es presentaven a la línia de sortida amb les seves raquestes per afrontar una cursa d´orientació amb raquetes amb dos circuits diferenciats, un d´iniciació i un de competició. En aquesta segona modalitat la Laura i el Pere afrontaven, ambdos en la categoria veterans, 23 fites en modalitat score (elecció lliure del recorregut) amb un temps màxim de 2hores 30 minuts. El mapa tenia dues zones ben diferenciades, la sud amb menys neu (molts cops trepitjant herba) i més fàcil d´orientació i de desplaçament, i la zona nord del mapà amb molta neu (t´enfonsaves fins el genoll). La única norma pels corredors era fer-ho amb raquetes i amb la prohibició d´agafar pistes de fons, només es podien creuar. Nosaltres varem decidir començar per la zona sud (a priori més fàcil) per poder fer el major nombre de fites ja que preveiem que amb el temps que donava l´organització totes no les fariem. Vam acabar totes les d´abaix i ens varem endinsar a la zona nord (sort que ja estava molt trepitjat). Finalment a les 2h30´decidim tornar a meta a falta de 7 fites (de 23) quedan la Laura segona veterana i el Pere quart.


La Laura i el Pere en el moment de la sortida
.



Pòdium veterà femení amb un segon lloc per la Laura
.



Foto dels participants a les raquetes-o
.
I finalment destacar que a la Laura i el Pere en el sorteig de material ens va tocar un xaleco polar i un cap de setmana a l´Alberg Ribals amb tots els gastos pagats.
I el dia 14 de març, segueix la Copa Catalana a Llers.
Animeu-vos, ja som 3 PIRI-O.

4 comentaris:

  1. Molt bé parella!!!!
    2 curses, i dos primers llocs!!!!!!
    I la Laura molt bé!!!!!

    Qui és el 3r Piri O ???

    ResponElimina
  2. Moltes Felicitats,a tots dos, em feu "enveja sana", m'encantaria acompanyar-vos en alguna prova. Em poso en contacte amb vosaltres.

    Sol

    ResponElimina