diumenge, 20 de juny del 2010

DUATLÓ D´ARTÉS

Ahir dissabte es va celebrar a la localitat del Bàges d´Artés la 2ª duatló d´orientació de la temporada magnificament organitzada per en Toni Camacho. Prop d´uns 25 participants dividits en dos circuits (llarg i curt) van afrontar aquesta nova modalitat dins el món de l´orientació. La cursa va venir marcada metereològicament per un xàfec just abans de començar i un al finalitzar que va agafar de ple als darrers participants.


La duatló llarga (categoria única) començava amb un circuit score a peu de 6 fites i sortida en massa amb un mapa d´escala 1:10.000. Ràpidament 2/3 parts dels participants van anar a buscar la fita 1 mentre que la resta van optar per començar al revés i anar a buscar la 5. Però de seguida, o jugant a la tàctica del "despiste", tots menys un van anar a la fita 1. Terreny de difícil progressió en molts moments degut a les nevades d´aquest hivern i alguna fita (la 3 i la 5) creiem que mal marcada en el mapa va fer que ens reagrupessim tots una bona estona buscant-les. Els més vius en el rastreig (o en la pentinada de la zona) van aconseguir arribar amb una petita avantatge a la BTT. Jo personalment vaig fer la transició en 3ª posició.


Canvi de calçat, agafar el nou mapa (escala 1: 15.000), col.locar-se el casc i a pedalar. Circuit no molt difícil tècnicament però si amb exigència física. Per davant 7 fites linials. La classificació no es va moure gaire en aquest tram i vaig arribar a la última transició mantenint la tercera plaça en solitari. Em pensava que ja no hi hauria canvis per la curta distància d´aquest tercer segment, però si que ni va haver. Per davant un tram a peu de 5 fites línials en un mapa d´escala 1:7.500 on la segona fita (la 15) era una petita trampa. Allà agafo al segon classificat perdut dintre del bosc d´esvarzers, però alhora ens agafa el 4rt. Tardo més que ells dos a trovar-la i em planto a meta el 4rt (primer dels no jovenet) amb 2hores 14 minuts. Llàstima, se´m va escapar el podi a l´últim moment. Però aquesta és la gràcia de l´orientació, fins la meta no està res decidit.
.

Part dels participants a la Duatló d´Artés


A destacar el bon ambient que es va respirar al llarg de tota la jornada i la bona tasca del Toni Camacho i Cia en l´organització. Moltes felicitats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada